Izletniška kmetija Klemenšek – Kulinarika
Za soprogo Judito Klemenšek pravijo, da je kuharica z dušo in srcem, v kar smo prepričani tudi domači. Izkušnje si je pridobivala kot mlado dekle v gospodinjski šoli v Avstriji, za tem je zaključila kuharsko šolo in doslej je prejela že kar nekaj priznanj iz državnega ocenjevanja Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju in ocenjevanju Domačih želodcev na Rečici. Posebej je ponosna na zlato priznanje za bunko in bronasto priznanje za Domači želodec.
PONUDBA ZA NAKLJUČNE GOSTE IN NAPOVEDANE SKUPINE – ENODNEVNE IZLETE
Na Klemenčem smo veseli vsakega gosta. Sicer pa pripravljamo kosila ali večerje za vnaprej najavljene skupine – pri nas se mudijo otroci na šolskih izletih, člani društev, podjetja na poslovnih zaključkih… Postrežemo vam z izbranimi, lokalnimi jedmi kot so: Zgornjesavinjski želodec, domača salama, slanina, žlinkrofi, štruklji, domače kuhane klobase…
KLEMENČE SPECIALITETE
Poleg dobrot, ki so značilne za Solčavsko in širšo Zgornje Savinjsko dolino pa lahko na Klemenčem poskusite tudi posebne, Klemenče dobrote, kot so: Klemenči štruklji, Klemenči žlinkrofi, Hišni sladoled, Klemenča rezina, Hišni narezek domačih dobrot, Klemenče klobase. Naša kuhinja je prepoznavna tudi po naslednjih specialitetah: Klemenč (Savinjski domači) želodec, Klemenč šink, Klemenča bunka, Klemenča (rolana) slanina, Klemenči ocvirki, Klemenča pašteta, … Poskrbimo tudi za vegeterijance: gobova juha, Klemenči (skutni) štruklji, Klemenči (hruškovi) žlinkrofi, ajdovi žganci, hišni sladoled,… Pri nas se lahko odžejate z domačim sokom iz jabolk, bezgovih ali regratovih cvetov (sezonsko), postrežemo vam tudi čaj iz zelišč, ki jih naberemo na naših travnikih.