Ekološka turistična kmetija Žibovt
Kmetija Žibovt vas pričakuje na višini 1100m, na začetku Panoramske ceste, če se nanjo odpravite iz Logarske doline ali čez Pavličevo sedlo.
Domačija leži na ravnini sredi gora, obdana s travniki in gozdovi. Mogočna stara hruška sredi prostornega dvorišča kmetije in razkošje lipe poleti vabijo v svojo senco. Domača kuhinja sledi tako letnim časom na vrtu, travniku in v gozdu, kot tudi tradiciji. Del te so tudi čebele, ki že vrsto rodov pridno skrbijo za zalogo medu in z opraševanjem ohranjajo biotsko raznovrstnost tega okolja. Otroci bodo uživali na velikem travnatem dvorišču, starši pa si bodo lahko odpočili in se ohladili pod orehovo senco. Za igro in sprostitev bodo poskrbele tudi doma izdelane lesene družabne igre in igrače.

600 let življenja v sozvočju z naravo
Kmetija Žibovt je prvič uradno omenjena v Gornjegrajskem urbarju že leta 1421. Že pred 2. svetovno vojno so bila tu razvita tradicionalna znanja: obdelava lesa (žaga venecijanka, kolarstvo, sodarstvo, izdelava čebrov, grabelj, kosišč, panjev…), obdelava volne (predenje, pletenje, tkanje), predelava mleka za lastne potrebe (skuta, siri, sirnek), sušenje sadja (hruška, jabolka, češnje). Med vojno je bila kmetija požgana in potrebna obnove.

Visokogorsko ekološko kmetijo na 1100 metrih je leta 2014 od svojih prednikov prevzela mlada družina: Jure, Jasmina, Vin in Astrid. S turizmom na kmetiji pa še vedno upravljata gospodarjeva starša Martina in Žarko.
Eni izmed večjih naravnih posebnosti kmetije sta predvsem njena lega in oblika. Travniki imajo obliko srca, celotno posestvo pa leži na ravnini sredi hribov, gora in strmin. Tu najdete tudi mokrišče (habitat s preko 50 različnimi vrstami rastlin), tajht (jezero s potočkom) in Kogel (razgledna panoramska točka in pratravnik).

Osnovne dejavnosti na kmetiji: živinoreja (krave, prašiči, koze, kokoši …), poljedelstvo (vrt in njiva, ki sledita letnim časom), gozdarstvo (50 ha gozda) in čebelarstvo (približno 10 panjev).
Dopolnilne dejavnosti na kmetiji: predelava lesa LESek, turistična dejavnost (stacionarni in izletniški turizem), predelava mleka in predelava mesa.